2010-03-31

2010-03-31


Jaha då har man gått in i vecka 13. Veckorna går som dom ska här och allt känns bra! =) Oron som jag länge haft har börjat släppa lite nu faktiskt, och jag börjar se klarare på att vi ska få en bebis och de (förhoppningsvis) inte kommer gå snett.. Känner mig uppsvälld som en gris och är tröttare än trött hela tiden, däckar vid 20.00 eller gjorde innan, har börjat bättra sig lite =P

Har träffat faren 2 gånger sen han kom hem från Spanien, han åker igen på fredag natt. Men de har varit trevligt, för de har varit de flesta av oss syskon och far som har varit hos farmor bland annat. Alltid lika trevligt att hälsa på lilla farmor.. =) Menmen..

Nu sitter jag och försöker spåna ihop de sista till syster ysters födelsedag på fredag, inte de lättaste måste jag säga eftersom jag är TOTALT värdelös på att komma på sånt. Men jag gör så gott jag kan och hoppas de räcker.. =)




Gla Påsk på er alla förresten!

2010-03-25

2010-03-25


Vecka 12
Barnet:

Ögonlocken har kommit
Huvudet fortsätter att växa tillsammans med ytterdelarna av öronen och ögonen. Hjärnan går igenom en väldigt viktig utvecklingsperiod just nu.
Början till permanenta tänder är under utveckling.

Nu kan fostret svälja.

Tarmarna sjunker sakta in i magen eftersom det finns mer och mer plats för dem nu.


Mamman:
Kolla in de nya brösten! '

I slutet av den här veckan bildar moderkakan och fostret mer progesteron och östrogen än du och dina äggstockar. Det kan innebära att du nu mår bättre, om du har mått illa. Åtminstone finns det hopp om att du ska må bättre under de veckor som följer.


Livmodern fyller nu upp ditt bäcken och börjar växa upp mot magen. =)

----------------------------------------------------------------------------------------------


Det är fruktansvärt spännande, liiite jobbigt med humörs vägningarna bara.. Ena sekunden är jag glad nästa förbannad nästa jätte lycklig för att sen bli fruktansvärt ledsen .. MEN ÖVER VAD?! Kan man fråga sig..


Drömmer mardrömmar om att John lämnar mig för en som inte är lika fet och krävande som jag är.. =( MEN de är faktiskt lika mycke hans fel att jag är fet och blir fetare och så.. Han är inte helt oskyldig i detta... Men tänker ändå tanken, antingen otrogen eller så lämnar han mig.. =(


Sen till något helt annat så är min far i Sverige igen.. Får se hur de går.. Var ju inte speciellt lyckat förra gången han var hemma, för ja.. mer än 1,5 år sedan.. Menmen. .

2010-03-22

2010-03-22

De känns inte helt rätt..
Hoppas att de bara är hormonerna som spökar med mig.. Men de känns jätte fel..

Är mega glad över att jag är gravid så de är inte de, hoppas bara alla är lika glada som jag.. =/

HATAR HORMONER !!


Går in i vecka 12 på onsdag, tiden går på och än så länge har de inte hänt något dåligt, förutom då att jag känner mig fruktansvärt uppsvälld och fet =) Men annars är de bra och spännande! =)


Fick sms från far idag, han ska tydligen komma hem en runda nu. Kommer imorgon redan sa han.. Kan ju bli spännande har inte varken träffat eller pratat med honom sen han var hemma sist och de är ju över 1,5 år sen typ.. Menmen får se vad som händer och sker.

2010-03-19

2010-03-19

Vecka 11

Barnet:

Det är inte längre ett embryo

Nu lämnar vi embryostadiet bakom oss och går in i fosterstadiet.

Nu när allt finns på plats börjar en snabb tillväxt i vecka 11! Ditt barns mått från hjässa till stuss kommer att fördubblas under de kommande tre veckorna. Fram till vecka 20, som är halvvägs genom graviditeten, kommer ditt barn att öka sin vikt 30 gånger. I slutet av den här veckan är huvudet och kroppen ungefär lika stora.

Fostret kan öppna munnen, och tungan är fullt utvecklad. Levern tar upp ett stort utrymme i magtrakten.

Fostrets testiklar eller äggstockar har bildats, och det går att urskilja de yttre könsorganen.

Hon eller han blir nu mer aktiv. Det finns massor av plats och massor av fostervatten att flyta omkring och sträcka ut sig i.

Mamman:

Den första trimestern går mot sitt slut

Du är nästan i slutet av den första trimestern. Livmodern har växt tillsammans med barnet i den. Livmodern är nu nästan stor nog att fylla ditt bäcken. Du är fortfarande i det stadium när det är omöjligt för en utomstående att säga om du är gravid eller om du bara har unnat dig lite för mycket godsaker den senaste tiden. Det kan vara frustrerande! Du ser hur vänner och kollegor sneglar, men ingen vågar fråga. Du kanske är glad att de inte frågar! Det är upp till dig när du vill berätta det, och för vem.



hihi =P

2010-03-14

2010-03-14


Jaha, då var Saaben historia, skulle kolla på bo i lund när den plötsligt inser att den inte vill leva mer och börjar dö på motorvägen.. KUUUUUUUUUL !! Jag skratta, Moar var tyst och försökte lugna John som blev tosig xD haha. Sussi & Matte kom och hämta oss, så vi kom till lund köpte en dricka sen körde vi hem igen! =) Vilket äventyr, och fy fan vad dom kör på motorvägen.. =S haha

MEN en bra sak i de dåliga är ju att jag får hem, Audin tidigare äv förväntat. Hon står nu här utanför och bara väntar på att jag ska köra henne! <3

Ska kanske kolla bio idag istället, fast nu ville gärna Sussi och Matte följa med från början! =P
"I Love you Chuck Morris " Tänkte vi se iaf!


Haha skit kul ju, jag berätta för Josephine att jag var gravis.. Allt hon kunde säga var i princip du är ju knäpp, du vet om at du inte ens är 21.. MEN jag är glad så tyck alla andra vad ni vill! <3

2010-03-11

2010-03-11




Vecka 10

Barnet:

Missfallsrisken minskar (varje dag)

56 dagar har gått sedan befruktningen. Alla inre organ, som njurar, lungor, könsorgan och de gastrointestinala organen har nu bildats och har börjat fungera tillsammans, men de är fortfarande omogna. Hjärtat är fullt utvecklat och slår rytmiskt. Många av hjärnans och nervsystemets funktioner är redan fullt bildade.

Embryot producerar redan små mängder urin, som blandas med fostervattnet.
Huden mellan fingrar och tår försvinner (det syns svaga tecken på leder och naglar) och man kan se fostrets axlar, armbågar, höfter och knän.
Den här veckan börjar sköldkörteln att producera hormoner.
Ditt barn kan nu för allra första gången få hicka.
De allra första mjölktänderna bildas inne i munnen. Smaklökar och inneröron är på plats (men barnet kan inte höra ännu).
Nu kan man säga att grunderna är klara, och under de 30 veckor som följer kommer barnet att förbättras och utvecklas.

Om du kunde röra vid ditt barn skulle han eller hon känna det nu.


Mamman:
Ditt barn flyter omkring i sin perfekt tempererade fostersäck.
Alla organ är på plats. Nu ska han eller hon bara mogna. Är det inte häpnadsväckande?
Och du strålar!

Det finns nämligen en väldigt positiv bieffekt av den här hormonkarusellen: den får dig att stråla! Hormonerna verkar på din hud, jämnar ut rynkor och får dem att försvinna.
Den ökade blodmängden får huden att se rosig och fyllig ut.

Under vecka 10 ökar längden från hjässa till stjärt i medeltal till 3,6 cm.



hihi är inne på den här sidan www.libero.se nästan varje gång jag får chansen, där är allt som jag kan tänkas undra över. Hur skönt som helst. Och jag håller tummarna på att inget förutspått kommer hända.. Skönt att veta att risken för missfall minskar varje dag !



Ska snart åka och handla så jag kan laga en ordentlig middag till min man =) Och kanske baka lite till mig ;) haha

2010-03-10

2010-03-10

Du är i vecka: 10

Antal dagar kvar till förlossningen: 217

Hihi herregud redan i v.10 spännande, snart är de inte lång tid kvar tills vi får ultraljuds tid och vi kan se den lilla krabaten! <3

Är fruktansvärt nervös att allt ska skita sig, men hoppas verkligen och önskar mer än någonsin att de kommer gå bra och allt blir bra! Vi har allt färdigt känns de som ju, namn, gudföräldrar.. Okej de är de enda men de är en jätte bra start tycker jag ! =)


Har varit ledig största delen av denna veckan, jobba halv dag igår.. Går på och börjar jobba på freda och i helgen igen. Skänt med lite små semester. OCH på tal om semester så har vi bokat in vår stugvecka på Bornholm med Maria Jocke Matilda och Emil och Moar och Jocke, blir i vecka 32. Skojskojskoj!

2010-03-07

2010-03-07


Var och hälsa på lille Emil igår! Så söt och så liten.. Var ju rädd att jag skulle ta sönder honom.. Men är jätte glad för Maria & Jocke´s skull och stora syster Matilda var stoltare än någonsin! =) Är ju såklart sugen på att få vår nu me, hihi berättade min hemlis för sniglarna så nu är de ute till dom flesta.. Är ju som sagt GRAVID =) Vecka 9 så de är fortfarande rätt så tidigt.. men hoppas och håller tummarna på att allt ska gå bra och att vi kan få en liten bebis i oktober! <3

Körde hem Micke och Jimmy från jägers inatt, ringde vid halv 3 och fråga om jag kunde hämta dom för dom andra hade stuckit utan dom . . Och vad gör man inte för sina fulla små store brödrar =P
Sen upp tidigt idag och köra John så han kan spela boule och lämna mig helt ensam idag.. Så vad ska jag hitta på idag dag då.. ?!

2010-03-03

2010-03-03

http://www.hemnet.se/beskrivning/582920

Så gott folk nu är de dax att få sålt vårt jävla hus så jag kan komma härifrån snart och börja fixa med nya grejer..
Nya rum och nya möjligheter..
Är de verkligen ingen som känner någon som känner någon som vill flytta till en mysig liten stuga mellan Höör och Hörby.. Kostar inte så mycke men man får jätte mycket MYS hus för pengarna!
(Ska jag sluta som vårdbiträde och börja på försäljningsyrket istället eller.. ^^ )


Hade varit jätte skönt att få komma bort från detta, speciellt nu, så vi kan planera och börja fixa och dona.. För tiden kan ju gå väldigt fört och snart så är de färdigt då ju och då måste allt platsa ! =)

Har ledig dag idag med sen jobb igen imorgon. Skönt nu när vår solen är framme, hoppas på att den håller i sig nu och vi får vår på riktigt !

Ska hälsa på min käre bror i Hörby idag, var längesen, ska försöka få bort lite snö och göra fint där igen.. <3>

2010-03-02



Sitter här hemma i min ensamhet och dricker the och tänker på framtiden och tiden nu och tiden förr.. Mycke tankar och mycke spänning ! <3


Vill att tiden ska gå snabbare än den redan gör ibland men sen att den kanske ska ta de lilla lugna me..

Vad kommer hända, vad kommer ske..



"Norrmannen hittade en video film hemma i en låda. Nyfiken på vad de var på filmen sätter han in den i videon, han trycker på play, och drar efter andan när han får se sin fru bli påsatt av tre negrar med jättelämmar.

Han sätter sig chockad ner och funderar...
Efter en stund pustar han ut och säger för sig själv ;
Vilken jävla tur att de bara var på film . "